Általános tudnivalók

 

Tavunkon (Big Fish Lake) kizárólag érvényes állami horgászjegy birtokában lehetséges az engedélyek kiváltása. Az állami és területi jegyekkel kapcsolatosan a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény, ill. annak végrehajtó rendelete az irányadóak. Az érvényes állami horgászjegy megléte a külföldi állampolgárok esetében is kötelező!

HORGÁSZNI, HALAT PARTRA EMELNI ÉS VISSZAENGEDNI CSAK A STÉGRŐL LEHET!

 FŰRE LÉPNI TILOS!

 1. A tavakra érkező vendégeink a Recepciónál átvett és aláírt területi jegy során automatikusan tudomásul veszik, hogy a Házirendben meghatározottak betartása kötelező!
 2. Parkolni kizárólag a kijelölt parkolóhelyen lehetséges.
 3. Csak a kijelölt horgászhelyeken lehet horgászni, melyekről a horgász köteles tájékozódni.
 4. A Big Fish Lake-n található horgászállások elhelyezkedése a sbigfishlake.hu honlapunk „Foglalható helyek” menüpontjában tekinthető meg és a helyfoglalás is itt történik. A horgászhelyek foglalása akkor tekinthető aktívnak, ha a foglalási összeg 50%-a átutalásra kerül. A foglalási hely a megkezdett horgászat előtt legkésőbb 10 nappal korábban lemondható, mely esetében a foglalás teljes összege visszautalásra kerül. A foglalással egyidejűleg jelezni kell az étkezési szándékot (reggeli, ebéd, vacsora). Árlista a honlapon az „Árak” menüpontban megtalálható. A foglalást követően 12 órán belül a foglalás megerősítését a vendégünk által megadott e-mail címre írva visszajelezzük. Az általunk megküldött írásbeli megerősítést a horgász köteles elhozni és azt bemutatni a területi jegy megváltása előtt (nyomtatott vagy elektronikus módon).
 5. Tokhal fogás esetén mindig értesíteni!
  7.00 – 20.00     Benyó Norbert +36 30 610 4931; Misinkó Géza +36 20 274 5857
  Éjszaka     Misinkó Géza +36 20 274 5857
 6. A tavak berendezési tárgyai (padok, szemetesek, filagóriák, stb.) rendeltetésszerű használata, ill. állapotmegóvása minden vendégünk kötelessége.
 7. A keletkezett hulladékot a tó környékén található szeméttárolókba kérjük elhelyezni! Szemetes horgászállást maga mögött hagyó horgászt a tógazda a későbbiekben szankciókkal sújthatja.
 8. A tavakban fürödni TILOS!
 9. A tóparton található fás szárú, valamint egyéb vízparti növényeket megrongálni TILOS!
 10. Tüzet gyújtani csak az arra kijelölt helyeken szabad!
 11. A tavak területén mindenki köteles a természetvédelem és a kulturált viselkedés írott és íratlan szabályait betartani.
 12. A hangoskodás, más horgász zavarása, a halakkal való kíméletlen bánásmód, valamint a Házirend be nem tartása azonnali kizárást vonhat maga után.
 13. A horgásztavak magánterület, melyet a nyitvatartási időn kívül is halőrökkel, illetve kamera rendszerrel őrzünk.
 14. A tavak területén a hivatásos halőrök és az üzemeltető által kijelölt személyek ellenőrzése rendszeres, esetenként a járművel távozókat is ellenőrizhetik, aminek mindenki köteles alávetnie magát.
 15. Háziállatot csak saját felelősségre lehet hozni, de szabadon engedni TILOS!
 16. A halőrök a kötelező halkímélő eszközöket, végszerelékeket, sebfertőtlenítők minőségét ellenőrizik, utasításaikat maradéktalanul végre kell hajtani.

 

A BIG FISH LAKE HÁZIRENDJE

 1. A Big Fish Lake kizárólag sporthorgász tó, csak gyakorlattal rendelkező, a halak épségét előtérbe helyező horgászokat várunk; HALAT ELVINNI TILOS!
 2. A horgászat ideje az első nap 13 órától az utolsó éjszakát követő nap 10 óráig tart.
 3. Horgászni csak partról engedélyezett a horgászállások felőli oldalon.
 4. Csónakkal kikötni a kígyósi út felőli oldalon szigorúan TILOS! Ennek megszegése kizárással jár!
 5. Horgászni horgászhelyenként csak a megváltott helyen, maximum 6 bottal lehet, botonként 1-1 szakáll nélküli vagy mikro szakállas horoggal.A horgok mérete békés halaknál maximum 2-es lehet! Ragadozó halak esetében egyágú, szakáll nélküli vagy mikro szakállas horog használható!
 6. Kizárólag olyan végszerelék használható, amely zsinórszakadás esetében az ólom könnyedén lecsúszik a főzsinórról. A végszerelékeket a halőreink ellenőrzik! 150 grammnál nagyobb ólom használata nem megengedett! Zsinórvastagság (monofil) békés halaknál minimum 0,25 mm.
 7. Fonott dobóelőke NEM engedélyezett!
 8. Ragadozó hal horgászatánál a fonott zsinór engedélyezett!
 9. A horgászhelyen elhelyezett, általunk biztosított pontybölcső, pontymatrac, mérőzsák, mérlegelő állvány, sebfertőtlenítő, zsinórkiakasztó kampó, valamint a saját, nagyméretű, szétszedhető, apró lyukú merítő használata kötelező! A pontybölcsőt, pontymatracot folyamatosan vizesen kell tartani!
 10. A horgászat megkezdése előtt a bölcső, matracok, merítők fertőtlenítését elvégezzük!
 11. A halak szákolás utáni vízből való kiemeléshez a mérőzsákot kötelező használni 10 kg feletti hal esetében! A halat a kíméletes kifogás, fényképezés és sebfertőtlenítés után sérülésmentesen azonnal vissza kell engedni! A halak letárolása, akár rövid időre is TILOS! Fényképezni – a halak épsége érdekében – csak térdelő helyzetben, a pontybölcső fölött engedélyezett, álló helyzetben TILOS! Fotózásnál a halat csak a hal fogója veheti kézbe; a kézből kézbe adás TILOS! A vízben való fotózás megengedett! A halak visszahelyezése kizárólag a cipzárral zárt mérőzsákokkal engedélyezett! Tokhal és amur esetében mindaddig a vízben kell fogni a halat (kíméletesen közben mozgatni), amíg biztonságosan az el nem úszik! Probléma esetén azonnal jelezni kell a halőrnek!
 12. Csónakot minden horgászálláshoz biztosítunk.
 13. Csónakot minden horgász csak saját felelősségére használhat, esetleges balesetért felelősséget nem vállalunk!
 14. Csónak a tófenék feltérképezésére, bójázásra, etetésre és behúzásra, valamint távozáskor a bóják összeszedésére használható.
 15. Amennyiben a hal fárasztása közben a horgászzsinór elakad, a horgásznak kötelező a csónakot, valamint az általunk biztosított segédeszköz (zsinórkiakasztó kampó) használni!
 16. A leakadt szereléket minden esetben meg kell próbálni kiszabadítani csónakból, végső esetben szakítható csak be!
 17. A halak védelme érdekében a halat a vízről csak mérlegelő zsákban, a halat a vízben tartva, a lehető leglassabban közlekedve szabad kihozni!
 18. Bójázásra kizárólag világítással ellátott dőlő bója használható. A kihelyezett bójákhoz más tárgyat hozzá rögzíteni TILOS!
 19. Robbanó motoros csónakmotor és aggregátor használata TILOS! Elektromos csónakmotor, halradar használata engedélyezett, melyet a horgásznak kell hozniuk.
 20. Etetésre bojli, pellet, method mix és főzött magvak használhatóak korlátlanul. Ennek mértékének megváltoztatásáról a tó üzemeltetője eltérhet.
 21. Műanyagot tartalmazó bojlit, pelletet etetésre használni szigorúan TILOS!
 22. A száraz és erjesztett magvak, valamint a kutyatáp használata szigorúan TILOS!
 23. Spomb, pasztaólom, dobócső, parittya, katapult, valamint PVA termékek használata megengedett.
 24. Etetőhajó használata megengedett.
 25. Horgászat közben botokat őrizetlenül hagyni TILOS! Egy horgásznak mindig a helyszínen kell tartózkodnia vagy a távollét idejére az összes botot ki kell venni. Elektromos kapásjelző használata kötelező!
 26. Az éjszakai horgászat megkönnyítésére reflektort lehet használni, de csak úgy, hogy az más horgászt ne zavarjon.
 27. A horgászállások autóval megközelíthetőek, de azt a kipakolás után a Recepciónál lévő parkolóban kell hagyni. A kipakolásra a területi jegy átvételét követően maximum 1 óra áll rendelkezésre. A horgászat befejeztével – bepakolás céljából – a horgászhelyre vissza lehet állni. A bepakolás kizárólag halőr jelenlétében történhet!
 28. Elektromos áram használata csak rendeltetésszerűen, saját felelősségre engedélyezett!
 29. Sátorozás csak a kijelölt horgászhelyeknél engedélyezett, maximum 4 fő részére. A sátorokban, faházakban hagyott értékekért felelősséget nem vállalunk!
 30. A halőr a végszerelékeket, zsinórvastagságot ellenőrizi!
 31. Vendégeket kizárólag sötétedésig lehet fogadni (kivéve a velünk egyeztetett személyek).

 

Faházakra vonatkozó szabályok

 1. A faházban 4 db ágy, kis szekrény és minikonyha található.
 2. A faházat maximum 4 személy használhatja.
 3. A faházban házi állat nem tartható.
 4. A faházhoz tartozó elektromos berendezések csak saját felelősségre, rendeltetésszerűen használhatók!
 5. Hűtésre, fűtésre csak a házhoz tartozó klímaberendezés használata engedélyezett, amihez távirányítót a Recepción kérhetnek.
 6. Saját hűtő- fűtő berendezés használata TILOS!
 7. Az épületben dohányzás és nyílt láng használata TILOS!
 8. Bármilyen egyéni főzőeszköz használata az épületben TILOS!
 9. Sütni, bográcsban főzni, grillezni csak a faházhoz tartozó szalonnasütőnél engedélyezett!
 10. Tűzveszélyes anyagok tárolása TILOS!
 11. A belső térben etetőanyagot, bojli alapanyagot keverni TILOS!
 12. Az őrizetlenül hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!
 13. Érkezéskor jelezze, ha rongálást észlel!
 14. A faház használója, az általa okozott rongálásból eredő kárt köteles megtéríteni.