Általános tudnivalók

 

Tavunkon (S Big Fish Lake) kizárólag érvényes állami horgászjegy birtokában lehetséges az engedélyek kiváltása. Az állami és területi jegyekkel kapcsolatosan a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény, ill. annak végrehajtó rendelete az irányadóak. Az érvényes állami horgászjegy megléte a külföldi állampolgárok esetében is kötelező!

HORGÁSZNI, HALAT PARTRA EMELNI ÉS VISSZAENGEDNI CSAK A STÉGRŐL LEHET!

 1. A tavakra érkező vendégeink a recepciónál átvett és aláírt területi jegy során automatikusan tudomásul veszik, hogy a Házirendben meghatározottak betartása kötelező!
 2. Parkolni kizárólag a kijelölt parkolóhelyen lehetséges.
 3. Csak a kijelölt horgászhelyeken lehet horgászni, melyekről a horgász köteles tájékozódni.
 4. Az S Big Fish Lake-en található horgászállások elhelyezkedése az sbigfishlake.hu honlapunk „Foglalás” menüpontjában tekinthető meg és a helyfoglalás is itt történik. A horgászhelyek foglalása akkor tekinthető aktívnak, ha a foglalási összeg 50%-a átutalásra kerül.
 5. Foglalás lemondása esetén egy új időpontot kérünk kiválasztani, így az előleget a kiválasztott új időpontra tudjuk átcsoportosítani. Az előleg visszatérítése nem áll módunkban.
 6.  Az étkezési szándékot érkezéskor kell jelezni (a foglaláskor megrendelt, azonban igénybe nem vett étkezést a szolgáltató kiszámlázza). Az árlista a honlapon az „Árak” menüpontban megtalálható.
  Szolgálatásváltozás: 2024. január 1-től a szálláshely ára nem tartalmazza a reggelit. Büféreggeli 2.500,- Ft-ért, ebéd 3.500,- Ft-ért rendlehető a recepción.
  A foglalást követően 24 órán belül a foglalás megerősítését a vendégünk által megadott e-mail címre írva visszajelezzük. Az általunk megküldött írásbeli megerősítést a horgász köteles elhozni és azt bemutatni a területi jegy megváltása előtt (nyomtatott vagy elektronikus módon).
 7. Tokhal fogás esetén mindig értesíteni kell a következő személyeket:
  Misinkó Géza +36-20-274-5857. A tokhalat minden esetben le kell kötni az úszómérlegelőben.
 8. A tavak berendezési tárgyainak (padok, szemetesek, filagóriák, stb.) rendeltetésszerű használata és állapotmegóvása minden vendégünk kötelessége.
 9. A keletkezett hulladékot a tó környékén található szeméttárolókba kérjük elhelyezni. A szemetet maga mögött hagyó horgászt a tógazda a későbbiekben szankciókkal sújthatja.
 10. A tóban fürdeni TILOS!
 11. A tóparton található fás szárú, valamint egyéb vízparti növényeket megrongálni TILOS!
 12. Tűzgyújtás csak az arra kijelölt helyeken megengedett.
 13. A tavak területén mindenki köteles a természetvédelem és a kulturált viselkedés írott és íratlan szabályait betartani.
 14. A halakkal való kíméletlen bánásmód és a horgászok zavarása, valamint a házirend be nem tartása azonnali kizárást vonhat maga után.
 15. A horgásztó magánterület, melyet a nyitvatartási időn kívül is halőrökkel, illetve kamera rendszerrel őrzünk.
 16. A tó területén a hivatásos halőrök és az üzemeltető által kijelölt személyek ellenőrzése rendszeres, esetenként a járművel távozókat is ellenőrizhetik, aminek mindenki köteles alávetnie magát.
 17. Háziállatot csak saját felelősségre lehet behozni, de szabadon engedni TILOS!
 18. A halőrök a kötelező halkímélő eszközöket, végszerelékeket, sebfertőtlenítőket, azoknak a minőségét ellenőrizik, utasításaikat maradéktalanul végre kell hajtani.

 

Az S BIG FISH LAKE HÁZIRENDJE

 1. Az S Big Fish Lake kizárólag sporthorgász tó, csak gyakorlattal rendelkező, a halak épségét előtérbe helyező horgászokat várunk. HALAT ELVINNI TILOS!
 2. A horgászat ideje az első nap 13 órától az utolsó éjszakát követő nap 10 óráig tart.
 3. Horgászni csak a partról engedélyezett (a horgászállások felőli oldalon).
 4. Csónakkal kikötni a Kígyósi út felőli oldalon szigorúan TILOS! Ennek megszegése kizárással jár!
 5. Horgászni csak a megváltott helyen, maximum 6 bottal lehet (botbérlési lehetőséget biztosítunk 2.500,- Ft / 24 óra áron), botonként 1-1 szakáll nélküli vagy mikro szakállas horoggal. A horgok mérete békés halaknál maximum 2-es lehet! Ragadozó halak esetében egyágú, szakáll nélküli vagy mikro szakállas horog használható!
 6. Kizárólag olyan végszerelék használható, amely zsinórszakadás esetében az ólom könnyedén lecsúszik a főzsinórról. A végszerelékeket a halőreink ellenőrzik! 150 grammnál nagyobb ólom használata nem megengedett! Zsinórvastagság (monofil) békés halaknál minimum 0,25 mm.
 7. Fonott dobóelőke NEM engedélyezett!
 8. Ragadozó hal horgászatánál a fonott zsinór engedélyezett!
 9. A horgászhelyen elhelyezett, általunk biztosított pontybölcső, mérlegelő állvány, valamint a saját, nagyméretű, szétszedhető, apró lyukú merítő használata kötelező! A sebfertőtlenítőt, a mérlegelőzsákot és a nagyméretű merítőt a horgász saját magának biztosítja. A pontybölcsőt folyamatosan vizesen kell tartani!
 10. A horgászat megkezdése előtt a bölcső, matracok, merítők fertőtlenítését elvégezzük!
 11. A halak szákolás utáni vízből való kiemeléshez a mérőzsákot kötelező használni 10 kg feletti hal esetében! A halat a kíméletes kifogás, fényképezés és sebfertőtlenítés után sérülésmentesen azonnal vissza kell engedni a vízbe! A halak letárolása, akár rövid időre is TILOS! Fényképezni – a halak épsége érdekében – csak térdelő helyzetben, a pontybölcső fölött engedélyezett, álló helyzetben TILOS! Fotózásnál a halat csak a hal fogója veheti kézbe; a kézből kézbe adás TILOS! A vízben való fotózás megengedett. A halak visszahelyezése kizárólag a cipzárral zárt mérőzsákokkal engedélyezett. Tokhal és amur esetében mindaddig a vízben kell fogni a halat (kíméletesen közben mozgatni), amíg az biztonságosan el nem úszik. Probléma esetén azonnal jelezni kell a halőrnek! Mérlegelőzsák és nagyméretű merítő külön bérelhető.
 12. Csónakot minden horgászálláshoz biztosítunk (csónakmotor akkumulátorral (a töltőt a szolgáltató biztosítja) külön bérelhető 10.000,- Ft-ért, 24 órára). A használati időintervallum nem befolyásolja a bérleti díjat.
 13. Csónakot minden horgász csak saját felelősségére használhat, esetleges balesetért felelősséget nem vállalunk!
 14. Csónak a tófenék feltérképezésére, bójázásra, etetésre és behúzásra, valamint távozáskor a bóják összeszedésére használható. A csónakot tisztán kell visszaadni, amennyiben ez nem így történik, tisztítási díjat számol fel a szolgáltató.
 15. Amennyiben a hal fárasztása közben a horgászzsinór elakad, a horgásznak kötelező a csónakot használni!
 16. A leakadt szereléket minden esetben meg kell próbálni kiszabadítani csónakból, végső esetben szakítható csak be!
 17. A halak védelme érdekében a halat a vízről csak mérlegelő zsákban, a halat a vízben tartva, a lehető leglassabban közlekedve szabad kihozni!
 18. Bójázásra kizárólag világítással ellátott dőlőbója használható (egyéb bójázási módszer, mint például műanyag flakon használata tilos). A kihelyezett bójákhoz más tárgyat hozzá rögzíteni TILOS! Dőlőbója külön bérelhető.
 19. Robbanó motoros csónakmotor és aggregátor használata TILOS! Elektromos csónakmotor, halradar használata engedélyezett, melyet a horgásznak kell hozniuk.
 20. Etetésre bojli, pellet, method mix és főzött magvak használhatóak korlátlanul. Ennek mértékének megváltoztatásáról a tó üzemeltetője eltérhet.
 21. Műanyagot tartalmazó bojlit, pelletet etetésre használni szigorúan TILOS!
 22. A száraz és erjesztett magvak, valamint a kutyatáp használata szigorúan TILOS!
 23. Spomb, pasztaólom, dobócső, parittya, katapult, valamint PVA termékek használata megengedett.
 24. Etetőhajó használata megengedett.
 25. Horgászat közben a botokat őrizetlenül hagyni TILOS! Egy horgásznak mindig a helyszínen kell tartózkodnia vagy a távollét idejére az összes botot ki kell vennie. Elektromos kapásjelző használata kötelező!
 26. Az éjszakai horgászat megkönnyítésére (más horgász megzavarása nélkül) a reflektor használata engedélyezett.
 27. A horgászállások autóval megközelíthetőek, azonban kipakolás után az autókat a recepciónál lévő parkolóban kell hagyni. A kipakolásra a területi jegy átvételét követően maximum 1 óra áll rendelkezésre. A horgászat befejeztével – bepakolás céljából – a horgászhelyre vissza lehet állni. A bepakolás kizárólag halőr jelenlétében történhet!
 28. Elektromos áram használata csak rendeltetésszerűen, saját felelősségre engedélyezett!
 29. Sátorozás csak a kijelölt horgászhelyeknél engedélyezett, maximum 4 fő részére. A sátrakban és faházakban hagyott értékekért felelősséget nem vállalunk!
 30. A halőr a végszerelékeket és a zsinórvastagságot ellenőrzi.
 31. Vendégeket 17.30-i lehet fogadni, melynek ára 500,- Ft/fő. A vendégek érkezését a recepción le kell jelenteni.

 

Faházakra vonatkozó szabályok

 1. A faházban 4 db ágy, kis szekrény és minikonyha található. A szálláshely nem biztosít ágyneműt.
 2. A faházat maximum 4 személy használhatja.
 3. A faházba háziállat ingyenesen behozható, saját felelősségre.
 4. A faházhoz tartozó elektromos berendezések csak saját felelősségre, rendeltetésszerűen használhatók!
 5. Hűtésre, fűtésre csak a házhoz tartozó klímaberendezés használata engedélyezett, amihez távirányítót a recepción kérhetnek.
 6. Saját hűtő- és fűtőberendezés használata TILOS!
 7. Az épületben dohányzás és nyílt láng használata TILOS!
 8. Bármilyen egyéni főzőeszköz használata az épületben TILOS!
 9. Sütni, bográcsban főzni, grillezni csak a faházhoz tartozó szalonnasütőnél engedélyezett!
 10. Tűzveszélyes anyagok tárolása TILOS!
 11. A belső térben etetőanyagot, bojli alapanyagot keverni TILOS!
 12. Az őrizetlenül hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!
 13. Ha rongálást észlelnek, érkezéskor jelezzék!
 14. A faház használója, az általa okozott rongálásból eredő kárt köteles megtéríteni.
 15. A szállást 13 órától lehet elfoglalni (amennyiben szabad a faház, hamarabb is lehet érkezni) és az utolsó napon 10 óráig kell elhagyni. A délutáni és az esti ott tartózkodás esetén 6.500,- Ft / ház, a villánál pedig 12.000,- Ft fizetendő.
 16. Foglalás lemondása esetén egy új időpontot kérünk kiválasztani, így az előleget a kiválasztott új időpontra tudjuk átcsoportosítani. Az előleg visszatérítése nem áll módunkban.